Skip to main content

Laweimiddag 28 november met Tess Merlot

tess merlot3
Categorie
Kontaktmiddagen
Dates
2023-11-28 00:00
Locatie
Lawei Drachten - De Lawei, 1, Laweiplein, Centrum, Drachten, Smallingerland, Fryslân, Nederland
9203 KL, Nederland

De bliksem sloeg in, de eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde.”
Vanaf dat moment was er overal muziek. Na honderden shows te hebben gespeeld, bleef de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte laten komen zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originele liedjes van Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour en haar eigen catalogus.
Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen te verenigen, bracht Tess in 2017 haar eerste EP “Chansons pour non-francophones” uit. In 2019 betoverde ze een bomvol Paradiso met haar nummer ‘Mon Paris’. In 2020 toerde ze met haar Moutons door het land, waarbij ze onder meer in het PAARD in Den Haag en Tivoli Vredenburg in Utrecht uitverkochte zalen trok. In de aanloop naar de release van haar debuutalbum 'Laissez-moi' in juli 2021 kregen de liedjes van Tess uitgebreide aandacht op meerdere populaire Nederlandse radiostations, zoals NPO Radio 1, 2, 5 en de Belgische VRT 2. 
Of ze nu met haar band of solo onder de naam Tess Merlot het podium betreedt, een onweerstaanbare levensvreugde is vanzelfsprekend terwijl chansons in hun puurste vorm door de zaal worden gestrooid. De ene keer is het uitgekleed en puur, de andere keer grotesk en gewaagd. Wat er ook nodig is om ze recht te doen. En elke keer als Tess de chansons hun werk laat doen, ontstaat er magie.
Het belooft al met al een gezellige middag te worden met veel herkenbare liedjes. 

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • 2023-11-28 00:00