Skip to main content

Verslag van de dagtocht naar Terschuur en Hilversum

Op woensdag 3 mei j.l. vertrokken we om 8.30 uur uur Drachten met als bestemming dagtocht C; Terschuur - Hilversum.
Voor ons als "nieuwe" gepensioneerden de eerste keer dat we met de Kontakt groep op pad gingen. Het gehalte aan grijs in de bus is flink.
Toch bleken we niet het jongste aanwezige koppel te zijn. Op de rit richting Terschuur, [er werd door meerdere mensen nog een dutje gedaan]
zagen we in de N.O.P. nog veel bollenvelden in bloei staan. Dit is altijd weer een spectaculair en verrassend gezicht. Deze zijn vaak omzoomd met een groot aantal enorme windmolens.
Tegen 10.30 kwamen we aan op de eerste bestemming; het Oud Ambachten en Speelgoed Museum. Na eerst genoten te hebben van een heerlijk bakje koffie of thee en een vers banket bakkers gebakje, konden we zelf de looproute bepalen. Het museum bestaat uit 3 onderdelen, met in totaal 160 kamers die de oude ambachten, scholen en huiskamers uit vervlogen tijden bevatten. Echt mooi om in de tijd terug te stappen...
Ook de speelgoed afdeling bevatte enorm veel verzamelingen, van oude tollen tot Coca-Cola miniaturen en antieke treinen tot oude spellen.
Om 12 uur moesten we weer in de bus zijn, voor vertrek richting Ankeveen. Een mooie route over de Utrechtse heuvelrug, dwars door Hilversum, bracht ons bij de goed verzorgde lunch. Het assortiment in brood-broodjes en beleg was groot. Koffie, thee, karnemelk, water voor elk wat wils.
Met een gevulde buik gingen we hierna naar het Media museum voor Beeld en Geluid.
Als groep kregen we een inkijkje in 73 jaar hoogtepunten op televisie. De allereerste t.v. uitzending is op 2 oktober 1951 geweest.
Het beeld en geluid archief bevindt zich in de kelders van het Media Museum (tevens heeft het een kennisfunctie}. Door middel van een digitaal scherm konden we gezamenlijk keuzes maken over de nostalgische programma's, deze waren ingedeeld in 4 categorie├źn. Drama,jeugd,spel en show met elk een aantal fragmenten uit 73 jaar t.v. geschiedenis. Uit vele reacties bleek er erg veel herkenning te zijn, programma's uit de vroege jeugd tot 2020... Aan het eind werden we nog getrakteerd op hoogtepunten van Toon Hermans, en Wim Kan en een paar songfestivalliedjes. Hierna kregen we in het mediarestaurant koffie met een marsepein petit four met het embleem van het oude kleurentekstbeeld. Rond half vijf vertrokken we naar Tollebeek. Onderweg werd er een sluiproute gevolgd om de file op de A6 te omzeilen, waarna we rond zes uur bij "de Goede Aanloop" aan ons 3 gangen diner konden beginnen. Het personeel was vlot in de bediening, de maaltijd goed verzorgd en een gezellige sfeer aan de tafels.
De laatste etappe in de bus was goed voor bedankjes aan de chauffeur en onze EHBO'er Boele van Wijk.
Wij willen langs deze weg de reisbegeleiders en het bestuur bedanken, voor het mogelijk maken van deze gezellige dag, een volgende keer zijn er graag weer bij!
Tot ziens Foppe en Boukje de Boer.