Skip to main content

Introductie
In 2017 heeft het bestuur een enquête uitgeschreven waarop goed is gereageerd. Natuurlijk heeft Corona een behoorlijk effect gehad op de continuïteit van zaken m.b.t. de gezamenlijke bijeenkomsten. Toch probeert het bestuur uit de vele reacties, suggesties, ideeën, kritieken en opmerkingen acties te ondernemen. Zonder alle te benoemen hier een aantal, te weten:

Minder Fries
We proberen een goede mix te vinden tussen Friese en Nederlandstalige programma’s , maar is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van artiesten op de middagen. Verder kortingen bij de Lawei bedongen voor diverse algemene niet Friese voorstellingen.

Betrokkenheid Philips Drachten vergroten
Presentaties van plantmanager Vincent van Veen; Klaas Geschiere (Norma/NTS) met rondleiding, Onno Hoitinga over Personal Health en in het clubblad verhalen over de geschiedenis van de CW en de productie van de shaver elektronica. Mocht u ideeën hebben op dit punt kunt u di aangeven op bijgaand enquêteformulier.

Meer muziek
Griet Wiersma en Piter Wilkens (Fljimsk), de Hellingbazen, Tess Merlot.

Meer Sociale/belangenbehartiging
Notaris Anna de Vries met erfrecht adviezen, De Federatie m.b.t. pensioenzaken; de Rabobank over veilig bankieren en Sûnenz/Fitaal over goed en fit oud worden.

Ledenwerving
via een flyer bij de afdelingsassistenten benaderen we toekomstig gepensioneerden om lid te worden, rechtstreekse contacten zijn niet mogelijk i.v.m. privacy

De Vereniging Gepensioneerden Philips Drachten [VGPD] probeert naast de belangen van haar leden te behartigen ook door een verbindende factor te zijn voor haar leden onderling en in bepaalde mate Philips enigszins te vertegenwoordigen. Dit houdt in dat we maandelijks bijeenkomsten organiseren in de vorm van dagtochten, toneelvoorstellingen in de Lawei, thema middagen op de Philips site waar vele leden elkaar ontmoeten. Ook bezoeken we eens per lustrum alleenstaanden van 70 jaar en ouder, huwelijksjubilea vanaf 40 jaar en daar waar mogelijk en gewenst condoleances van leden die ons ontvallen zijn. Zeker niet onbelangrijk is dat we via het lidmaatschap aangesloten zijn bij de Federatie, die op haar beurt de belangen van de gepensioneerden behartigt bij het Philips Pensioenfonds. Met name nu van groot belang bij de gevolgen van de aangenomen nieuwe pensioenwet [WtP]

Na de Coronajaren wordt de VGPD geconfronteerd met stevige verliezen op de jaarrekening die aanvankelijk opgevangen kunnen worden door de reserves. Maar de enorme inflatie van de afgelopen 2 jaren zijn de kosten voor de dagtochten (denk aan brandstof, salarissen, consumpties, lunches en diners) zeer sterk gestegen. Ook de sterk stijgende kosten voor de toneelvoorstellingen in de Lawei dragen bij aan de verliezen, waarbij het dalend aantal bezoekers ook een rol speelt. Anderzijds zijn de contributie en de subsidie van Philips ook al jarenlang onveranderd waarmee de inkomsten niet mee bewegen met de inflatie, zodat het bestuur van de VGPD zich moet herbezinnen op de activiteiten.
Maar daarnaast gaat het bestuur de volgende uitdagingen aan:
• Subsidie van Philips proberen te verhogen
• Subsidie zo mogelijk mee laten stijgen met de CAO-loonsverhogingen
• Activiteiten te analyseren middels deze enquête.

Middels bijgaande enquête willen achterhalen wat onze leden belangrijk vinden. Gelieve bij de onderwerpen uw antwoord(en) te vermelden. Ook een bedrag in te vullen wat u denkt dat maximaal passend is voor de georganiseerde activiteit c.q. nieuw aan gedragen activiteit(en).

Het bestuur